Kapcsolat

Meddig hagyjam a húson a rubot?

Minimum 30 perc, de az ideális 4–12 óra hűtőben. Így az ízek jól átjárják a húst, és a kéreg is szebb lesz sütés közben.

Mennyi rubot használjak egy adag húshoz?

Általános szabály: kb. 1 evőkanál rub / 500 gramm hús. De ez függ attól, mennyire intenzív ízt szeretnél – ha szereted az erősebb ízeket, nyugodtan mehet több is.

Mi a különbség a pellet, a brikett és a hagyományos faszén között?
  • Pellet: Tiszta faaprítékból préselt, stabil hőfokkal ég, kiválóan szabályozható. Pellet smokerhez ideális.

  • Brikett: Egyenletes égésű, hosszabb ideig tartó hő, de néha adalékanyagot tartalmazhat.

  • Faszén: Gyorsabban izzik, intenzív hő, de nehezebben szabályozható.

Gyakori kérdések